Knit as a Vegan

At være veganer er heldigvis ved at være en mere udbredt levemåde, så udbredt at det i dag er blevet langt nemmere at leve som veganer, end det var for bare et par år siden, hvor der ikke var alle disse fantastiske alternativer til kød og andre animalske produkter som f.eks. ”flødeis” som der er i dag.

Men at leve Vegansk handler selvfølgelig ikke kun om at undgå at spise kød, mælkeprodukter mm, det handler i det hele taget om ikke at gøre brug af animalske produkter, det vil sige ingen læder til fodtøjet eller uld fra fårene til kroppen.

Her er der heldigvis også gode muligheder for at finde alternativer som f.eks. syntetisk læder til sko og støvler og især masser af alternative garner hvor der på ingen måde indgår dyr i produktionen.

Veganske garner

Først og fremmest er der den gode gamle kending nemlig bomuld, et klassisk produkt der i mange år har indgået i tøjproduktionen og selvfølgelig ofte er brugt af strikkere, men der er i dag udviklet langt flere naturgarner som f.eks.

Garn lavet 100 % af majs, garn hvor der indgår brændenælder, hør, Tencel garn der primært indeholder fibre fra træ, Hamp, banan, bambus mfl.

Der er altså mange muligheder når det handler om de veganske garner, det er dog en god ide´ at læse indholdsfortegnelsen for garnets fibre da der er hør garn der er blandet med uld og brændenældegarn der er blandet med merino mm. men som strikkende veganer kender du allerede alle faldgruberne.

Ikke Veganer

Er du ikke veganer men elsker dyr og ønsker at fremme god dyrevelfærd og klimaet, er det hver gang du køber et produkt der ikke indeholder uld eller andre animalske produkter et godt skridt på vejen.

At blive veganer er for mange en proces hvor man starter et sted og derfra bygger ud, så måske køber du ikke vegansk garn hver gang, men hver gang du tager stilling og lader ulden blive på hylden har du gået et skridt for bedre forhold for dyrene. 

Find strikkeinspiration

Mangler du inspiration til dine næste strikkeprojekter og gerne vil se hvor du kan finde lækkert vegansk garn, strikkeopskrifter, gratis strikkeopskrifter, læse strikkeblogs, finde garn efter strikkefasthed, læse i en strikkeordbog eller finde inspiration til dit næste strikkemønster kan du finde det og meget mere på retpinden – det er et strikkesite for alle nybegyndere, erfarne, veganere, vegetarer og også for uldbrugere hvor der kan hentes inspiration og fif til strik.