Hjælp til veganske kost

Der er flere gode grunde til at leve vegansk eller tage veganske opskrifter mere i brug, derfor tager flere og flere i dag også det veganske til sig.

Det er mere udbredt at indføre veganske dage i sin madplan, men er man ikke vant til denne form for kost, kan det være svært at skulle lave om i sine madvaner.

Der kan hurtigt opstå meget arbejde, men med veganske måltidskasser til døren kan du nemt og hurtigt få veganske retter ind i din madplan og opleve nye, sunde og lækre veganske færdigretter.

En ny verden kan åbne sig og ved at blive introduceret med nye retter, får du endnu større mulighed for at prøve madretter af.

Hvad er en veganer?

Til forskel for en vegetar spiser en veganer ingen produkter som stammer fra dyr, altså består veganer mad ikke af kød men heller ikke andre produkter fra dyr.

For eksempel spiser de ikke mælk, æg, ost, honning og lignende produkter. Veganere lever derfor af plantebaseret kost, heri mange grøntsager, da de udelukker alle former for animalske produkter.

Plantebaseret kost er sundt og indeholder mange gode ting for kroppen, dog kan det være svært for veganere at opfylde de krav af næringsindtag som kroppen har.

Det er dog ikke umuligt at opfylde alle næringsområder, det kan være svært at spise varieret og få vitaminer og mineraler nok, men veganere skal blot være opmærksomme på at få indtaget nok næringsstoffer på andre måder end ved at spise kød og animalske produkter.

I veganeres livsstil undgår de typisk også andre animalske produkter end fødevare, såsom uld, læder, pels og lignende produkter, dette skyldes at veganere ofte ønsker ikke at bidrage til dårlige dyrevelfærd.

Hvorfor spise vegansk?

Der er som sagt flere gode grunde til at populariteten på vegansk mad er vokset så meget som den er. I en verden hvor klimaet er under pres, kan vi hurtigt føle os magtesløse, for hvad kan vi egentlig gøre for at hjælpe til en grønnere fremtid?

Det er værd at huske at alt tæller og at alle kan gøre en indsats. Ved at mindske indtagelsen af kød, mindsker vi sammen mængden af drivhusgasser og dermed co2-udledningen og hjælper til en mere bæredygtig fremtid. Så ved at ændre lidt i vores madvaner kan vi være med til at gøre en forskel for klimaet, verden og fremtiden.

Derudover bliver mange veganere for at støtte dyrevelfærdet, de er ofte modstander af dårlig behandling af dyr og mener ikke at dyr skal leve i fangenskab med det formål at blive føde til os mennesker. I stedet mener nogen at dyr skal leve frit og vi mennesker leve af andre produkter af naturlige råvare, i form af veganer mad som du får i veganske måltidskasser.

Går du meget op i dyrevelfærd eller klimaet? Så kan vegansk mad være en del af løsningen, for præcis disse punkter gør at mange ændre deres madvaner. Du behøver dog ikke at være fanatiker, veganer mad er også en enorm sund form for kost, så vil du blot leve lidt sundere, så er vegansk mad også noget for dig.

De fleste er opvokset med reglen at skulle spise sine grøntsager, også for at blive stor og stærk, med vegansk mad får du alt det du har lært er sundt, med måltidskasser veganske bliver dette også en del af din hverdag, som på samme tid bliver sundere. Ingen forventer at du skal udskifte alle dine madvaner, du kan altid tage en dag af gangen og indføre en ugentlig dag til vegansk aftensmad. Veganske måltidskasser udbyder nemme veganske retter, så det ikke er for indviklet at skulle lave om på sine madvaner og normale retter.